sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Syyskuu, satelee, 15 lämpöastetta


Suihkulähde altaassa


Vesi on taas kirkastunut! Allassubstraatti siis toimii. En ole kertaakaan vaihtanut altaan vettä kokonaan, kasteluveden oton jälkeen olen täyttänyt hanavedellä ja sateella allas vuotaa yli. Olen siivilöinyt neulasia, lehtiä ja käpyjä veden pinnalta, mutta muuta siivousta ei ole tarvittu.


Laitoin 22.8. altaaseen kilpukkaa, josta ei enää ole jäljellä yhtään ainutta lehtiparia! Taisi kilpukka joutua isolimakotiloiden ruuaksi? Vai onko allas liian aurinkoisessa paikassa kilpukalle?


Kiinanjaloangervo, jonka pitäisi olla väriltään sininen...


Omenapuita on puutarhassamme kaikkiaan 6 kappaletta. Tänä vuonna vain kaksi puuta tuottaa hedelmiä. Tässä puussa on viisi omenaa, puu on kääpiöivä omenapuu ja on vasta 4-vuotias.


Kasvihuoneessa Paprika kukkii vieläkin


Nämä ovat tulisia paprikoita


Vielä vaan jaksaa paprika kukkia, nämä eivät kyllä enää ehdi hedelmiksi asti tänä syksynä...


Paprikat lienevät kypsiä, vaikka ovat vihreitä. Sain taimet Hilleviltä, Jarin äidiltä. Paprikat ovat kyllä kasvaneet kiitettävästi, ne eivät enää voisi olla korkeampia, koska kasvihuoneen katto on jo saavutettu.


Parveketomaatti antaa satoa vasta nyt. Ehkä kasvihuone on liian pimeässä paikassa? Ensi vuonna laitan ihan tavallista tomaattia kasvamaan ja laitan taimet pohjoiselle seinälle, eli alemmassa kuvassa vasemman puoleiselle seinälle.


Kasvihuoneessa on tänä kesänä ensimmäistä kertaa jotain kasvatettu. Olen siis tämän vuoden harjoitellut tullakseni joskus päteväksi kasvihuoneviljelijäksi (hah hah). Kasvihuoneen vasemmalla puolella näkyy omenapuu, joka tänä(kin) kesänä tuottaa paljon omenia.


Krassi pitää paikastaan, on levinnyt laajalle alueelle.

2 kommenttia:

Ainosofia kirjoitti...

Tervehdys :)

Kylläpä tulikin vesi kielelle noista sinun paprikoistasi.

Olisi mukava joskus kokeilla tuota kasvihuonejuttuakin.

quu kirjoitti...

Kiva tuo Huiskulan kilpailu, kun löytää näitä uusia puutarhablogeja :)

Liityin lukijaksi, kun täällä näyttää niin mielenkiintoiselta!

t. quu Oulusta