perjantai 31. heinäkuuta 2015

Alapihalla tapahtuu, vaikka niin paljon välillä sataakin

Sateen jälkeen alapiha on aivan kuin järvi! Olisiko pitänyt tehdä ISO uima-allas tänne? No, välillä sentään on sateettomiakin päiviä ja silloin Erkki pääsee kärräämään multaa ja santaa paikasta A paikkaan B.

Taisi olla hyvä, että pihan pintaa alennettiin 15-20 senttiä ja kallistukset ovat reilusti poispäin talosta. Ovatko tämän kesän hurjat sateet enteitä tulevista tulvista? Toivottavasti ei ikinä tulvi niin paljon, että talon sisätilat olisivat vaarassa kastua!

Kolme autokuormallista multaa on levitetty, mutta ei onneksi vielä kalkittu eikä lannoitettu eikä siemeniäkään ollut laitettu! Oisivat kaikki ainekset tulvineet alhaalla menevälle tielle...no, ei sentään ihan niin kauas, mutta pois niille tarkoitetulta alueelta kuitenkin.

Arvaa upottaako tällainen märkä multa?

Kapteenin keinun paikkaan tulvi ympäiröivältä alueelta vettä ja veden mukana savea, joka näkyy kuvassa harmaana kenttänä.

Kukkamaan takana häämöttää ala-alapiha, jonne myös lisättiin paljon multaa...

Vasemmanpuoleisen valaisimen "takana" on uutta aluetta, johon tulee isoja perennoita. Paikalta otettiin monta isoa kiiltotuhkapensasta pois ja lisättiin runsaasti multaa...

Kyllä tässä viimeistään ensi keväänä ON nurmikko!

Ja tässä Kapteenin keinu!

Vesi ropisee ränneissä...


...ja syöksyy uusia putkia pitkin kauas rakennuksesta!

TEA-veneen paikalla on hiekkakasa ja pieni "järvi"

Sateen jälkeen tuli poutainen hetki ja Erkki kärräsi kapteenin keinun paikalle karkeampaa soraa. Reunaan tulee vielä noppakiviä rajaamaan nurmikkoa ja hiekka-aluetta.

Aah, näen jo sieluni silmillä uljaan kapteenin keinun hiljalleen keinuttamassa meitä ja vieraitamme...

Parveke on aika pienellä käytöllä normaalisti. Mutta näin sateisena kesänä täällä on ihan mukava istuksia ja nauttia vaikka kupillinen kahvia tai lasillinen viiniä...ja kuunnella sateen ropinaa kasvien lehdillä ja ränneissä...


1 kommentti:

Between kirjoitti...

Jännityksestä odotan sitä kapteeninkeinua.
Erinomainen ajoitus, sillä kyllä olisi harmittanut, jos nurmisiemenet olisivat lainehtineet rinnettä pitkin pois.