tiistai 23. lokakuuta 2012

Vaihteeksi valot päällä ulkona

Kuvasin eilen maanantaina, kun aurinko niin ihanasti valaisi maailmaa...


Yöllä oli ollut pakkasta melkein 2 asteen verran ja Japanintatarin ylimmät oksat ovat vielä aivan huurteiset. Toinen paikka, missä meillä lintuja ruokitaan, on tuomipihlajan suojaisa oksisto.


Länsiluoteen suuntaan kuvattua maisemaa...


Tuoksuvatukka loistaa


Autotallirakennuksen suuntaan...matkalla kompostorille...


Tuoksuvatukka loistaa keltaisena


Kuunliljat ovat kellastuneet ja vetäneet lehtivihreän talteen juuristoonsa ensi kevättä varten. Keväällä ne saa helposti haravoitua pois. Lehdet ovat talven aikana kutistuneet aivan ohueksi ja kevyeksi haravoida.


Keväällä alasleikattu kärhö pörhistelee vielä ihan vihreänä telineessään. Alapihalla kärhö jopa vielä kukkii vaaleansinisin kukin!


Kankainen katos ja tuolit on viety varastoon talven ajaksi


Lauantaina 20.10. Erkki kiipesi katolle ja puhdisti katon neulasista, lehdistä, sammaleesta ja mullasta. Talon katto on varttilevyistä tehty, levyn pinta on karhea ja siihen jäävät neulaset ja lehdet "kiinni" ja parissa kesässä massa muuttuu melkein mullaksi ja sammaloituu.


Erkki pesi katon painepesurilla. Märkää roskaa tuli katolta noin 10 kottikärryllistä!!! Uskomaton määrä maatuvaa massaa. Siivous pitäisi tehdä joka syksy, mutta taisi viime syksynä jäädä tekemättä? Katon siivousurakka kesti seitsemän tuntia, oli kylmää ja vaarallistakin, kun piti keikkua korkealla. Katto on vielä todella liukas märkänä. Erkki rakensi avukseen koko lappeen mittaiset siirreltävät tikkaat, joilla pystyi seisomaan liukastelematta. Katolta siivottu jäte kärrättiin pois seuraavana päivänä.


Alppiruusu nauttii syskyisestä auringonpaisteesta...


Vaahtera on melkein alaston...vaahteran takana näkyy polttopuuvarasto ja Wiku...

Todistettavasti aurinko paistoi maanantaina 22.10.2012! Tänään tiistaina jo taas sataa ja on sumuista. Viime yönä ei ollut pakkasta, vaan on satanut tihuuttanut vettä koko yön.

1 kommentti:

Monisuuntaista kirjoitti...

Ihanaa,kun edes joskus tuo aurinko suostuu itseään näyttämään. Onkin aivan liian pitkään ollut niin harmaata ja sateista.