sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Harjoittelija-tonttu


Testaa ViherPihan Puutarhatonttu-testissä, minkä kokoinen on sinun sisäinen puutarhatonttusi. Saat hyviä käytännön vinkkejä puutarhan hoitoon ja osallistut Plantagen-lahjakorttien arvontaan.Testaa sisäinen puutarhatonttusi tästä.

Minä testasin jo ja tässä on tulos;)

Olen: Harjoittelija-tonttu



Puutarhatonttu-asteesi on: Olet hyvässä vauhdissa tullaksesi Mestaritontuksi. Olet saanut jo jonkin verran kokemusta kasvien kasvatuksesta, myös virheiden kautta, mutta et kuitenkaan ole periksiantaja. Työnnät sormet rohkeasti multaan ja teet uusia kokeiluja. Haet pihallesi arjessa toimivia ratkaisuja ja haluat tehdä pihastasi helppohoitoisen, mutta samalla kauniin.

Oletko tutustunut jo: Kun tiedät paikkakuntasi kasvuvyöhykkeen, pystyt ostamaan taimimyymälästä sellaisia puita ja pensaita, jotka menestyvät parhaiten pihallasi. Oman kasvuvyöhykkeesi selvität helposti täältä. Näin osaat valita oikeat kasvit.

Muista tämä: ViherPihasta löydät ideoita istutusten lajivalintaan ja saat rutkasti tietoa kasvien kasvupaikkavaatimuksista, jotta löydät oikeat kasvit juuri sinun pihaasi.

Vältä tätä: Helppohoitoisen pihan tavoittelussa jotkut kiveävät koko pihansa. Muista, että tämä ei ole aina ekologisin eikä viihtyisin ratkaisu. Saat pihastasi helppohoitoisen, kun korvaat isot nurmikkopinnat istutuksilla, joissa on pikkupuita, pensaita ja perennoja. Ne eivät vaadi jatkuvaa hoitoa vaan sinulle jää aikaa nauttia pihasi kauneudesta. 

Puutarhamatkakohteesi: Rosendalin puutarha, Tukholma tai Eijas’s Garden elämyspuutarha Ahvenkoskella (www.eijasgarden.fi).

Vahvuutesi: Olet periksiantamaton. Haluat selvittää, miksi jokin istuttamasi kasvi ei selvinnyt. Yrität uudelleen ja todennäköisesti onnistut tällä kerralla. Tämä lisää innostustasi ja se näkyy puutarhassasi lisääntyneenä vehreytenä. Levität myös innostusta lähiympäristöösi. Onnistumisesi herättää toivon pilkahduksen Pikkutontussa, joka haluaa päästä yhtä pitkälle kuin sinä.

Lukuvinkki: Puutarhakirjojen ahmiminen kannattaa aloittaa paikkakuntasi kirjastosta. Etenkin talvella ja sateisina päivinä saat auringon paistamaan ja kesän lämmön luoksesi, kun uppoudut hyvään puutarhakirjaan.


Ei kommentteja: