perjantai 31. heinäkuuta 2015

Tämä on Paneliassakin huomattu!

Ilmatieteen laitokselta synkkä havainto: Suomessa sateisempaa kuin vuosikymmeniin

Perjantai 31.7.2015 klo 18.10

  
Suomessa on ollut tänä vuonna sateisinta vuodesta 1961 alkaen tarkasteltuna, kertoo Ilmatieteen laitos Twitterissä.
Sateinen keli on tullut suomalaisille tutuksi.
Sateinen keli on tullut suomalaisille tutuksi. (VILLE RINNE)
Myöskään helteitä ei ole tänä kesänä juuri nähty.
Ilmatieteen laitoksen Twitter-päivityksen perusteella Suomessa on satanut 1.1.-30.7. välisenä aikana keskimäärin hurjat 407 millimetriä.
Tämä tarkoittaa Ilmatieteen laitoksen mukaan sitä, että alkuvuosi on ollut sateisin aina vuodesta 1961 alkaen tarkasteltuna.
Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) hydrologit komppaavat havaintoa Twitterissä kertoen, että sademäärä näkyy myös vesistöissä.
- Esim Kainuussa n. 100 mm. enemmän sadetta kuin toiseksi sateisimpana vuotena, SYKE:n hydrologit kirjoittavat Twitterissä.
Korkeapaine elokuussa - ei helteitä
Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen tuoreimman raportin mukaan sää muuttuu merkittävästi vasta elokuun loppupuolella.
Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Petri Hoppula sanoo, että Suomen ylle saadaankin korkeapaine reilun parin viikon päästä. Siihen saakka luvassa on matalapainetta.
- Kun mennään 17. elokuuta alkavalle viikolle, on jo punaista, eli korkeampaa ilmanpainetta. Todennäköisesti silloin on aurinkoisempaa.
- Helteet eivät ole todennäköisiä, mutta korkeapaine tekee säästä aurinkoisen.Korkeapaine ei kuitenkaan tarkoita sitä, että luvassa olisi hellekelejä elokuun lopussa.
Ensi viikolla saadaan lisäksi lyhyt korkeapaine, kun se vahvistuu Suomen päälle tiistaina. Tätä kuitenkin kestää vain tiistain ja keskiviikon välisen ajan.
- Lähipäivät ovat hyvin sateisia varsinkin Keski- ja Pohjois-Suomessa.
Ei kommentteja: