lauantai 5. syyskuuta 2015

Elokuun lopulla puutarhassa

Elokuu oli kesän lämpimin ja vähäsateisin kuukausi. Helteitä ei ollut, mutta lämmintä ja kuivaa kuitenkin. Kyllä ovat vuodet ja kesät keskenään todella erilaisia. Varustauduin huhtikuulla siihen, että kesä on taas kuuma ja kuiva ja mökillä voisi oikein hemmotella itseään uimalla monta kertaa päivässä, mutta eipä ne suunnitelmat toteutuneet ollenkaan. Mökillä on oltu tosi vähän, enkä ole ollut kertaakaan uimassa! 
Panelian piha-altaassa on lumme melkein repinyt itsensä: lehtiä tunkee ihan pintaan asti ja kukkia on ollut parhaaseen aikaan kahdeksan täydessä kukassa.

Kännykkäkuvat otettu 15.8.
Kallionauhus kukkii uudella kasvupaikallaan, sen vieressä on syysleimuja.

Amiraaliperhonen lennähti purppurapunalatvaan elokuun viimeisenä päivänä. Kuvasin kännykällä.

Purppurapunalatva on tähän paikkaan siirretty alapihan "remontin" tieltä. Tässä se saa kasvaakin, koska en tee enää alapihalle uusia kukkamaita.


1 kommentti:

Between kirjoitti...

Eivät ole vuodet veljeksiä, se tuli taas nähtyä. Tosin meillä oli muutama ihan kunnon hellepäivä elokuussa ja muutenkin elokuu pelasti koko kesän. Lämpimien ja aurinkoisten päivien sattuminen loppukesään jättää muiston lämpimästä kesästä päällimmäiseksi. Äkkiä siis unohtuu alkukesän koleus ja sateet.