sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kultakalat Paneliaan

Marjutin ja Ilmon Kultakalat muuttivat meille etelään talveksi! Eli tulivat talvikaudeksi sisälle akvaarioon. Olivat viihtyneet Pohjansahan isossa ulkoaltaassa ja Marjutin hoidossa oikein hyvin. Ovatpa ne kesän aikana kasvaneet! Olivat myös hurjasti lisääntyneet: Jutti oli löytänyt 30-40 pikkuista poikasta, jotka ovat jo päässeet uusiin koteihin. Toimme Kultakalat isossa 80 litran saavissa Opelin tavaratilassa eilen illalla. Saavi oli puolillaan, eikä vettä loiskunut saavista autoon. Annoin kalojen olla saavissa yön yli, jotta vesi hiukan lämpenisi. Tänä aamuna haaveilin ne akvaan. Aika kylmää saavin vesi vielä aamulla oli, mutta siirsin kalat kun kerta aloitin. Meidän haavi on kyllä käynyt niille pieneksi, piti auttaa kädellä, että kala pysyi haavissa niin kauan, että sen sai päästettyä akvaan uiskentelemaan.

Tässä on Kultakalojen kotiallas. Ilmo oli tyhjentänyt allasta aamusta asti, niin että saatiin kalat näkyviin.

Punertavat läiskät kuvan keskellä ovat kaksi Kultakalaa. Altaaseen mahtuu 2-3 kuutiota vettä, joten 200 litran akva taitaa olla kultakaloille aika stressaava kokemus.

Toivotaan, että kalat sopeutuvat taas akvaelämään. Huhti- toukokuussa 2016 on varmaan iso allas sulanut ja Kultakalat pääsevät silloin väljemmille vesille.

Mahtavatko ne muistaa, että tämä on sama akva missä ne olivat viime talvenakin?

Kelpaa niitä ihailla, ovat kauniita ja sopusuhtaisia kaloja. Jos ne ensi kesän (2016) aikana kasvavat samalla vauhdilla kuin tänä kesänä, niin seuraavaksi talveksi Jutin kyllä pitää hommata heille isompi akva talvikaudeksi. 

Ei kommentteja: