keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Nurmikkoa kylvetty

Alapihan nurmikko on osittain kylvetty...odotellaan sadetta...

Kalkki ja lannoitus näkyy valkoisena

Kottikärryt ovat Lemmenpolun alkupäässä. Kärryjen vasemmalla puolella kiipeää Köynnöshortensia männyn rungolla. Tämä köynnös on siirretty tyttäremme Tuulin rivitaloasunnon pienestä puutarhasta Espoosta.

Tämä Köynnöshortensia on jo vanha ja kivunnut 10 metriin saakka! Pensas oli alkujaan Liisa-anopin rapun pielessä, mistä se siirrettiin tänne parempaan ja väljempään tilaan.


Valaisimesta vasemmalle likakaivojen viereen istutin pari uutta isoa perennaa: Jättigunneran ja pari nauhuslajia. Kuvassa niitä ei näy, koska ovat isojen Valtikkanauhusten takana, mutta toivon, että tulevina kesinä Jättigunnera kasvaa luvatun suuruiseksi.

Isot perennat näkyvät hyvin kun taustalta poistettiin isot Kiiltotuhkapensaat

Nurmikon siemenet kylvetty ja pinta sekoitettu...nyt olisi sateen vuoro...

Rinteessä keskellä on Kääpiöpunapaju!!! Millainen olisikaan jos ei olisi "kääpiö"
Poistin Kääpiön alta/takaa ison piikkisen pensaan ja muutaman keijuangervon, jotka olivat sinne itse kylväytyneet. Niin tuli Ruusukvittenille enemmän tilaa. Istutin paljaaksi jääneeseen maahan Tiarellaa, joka kukkii vaaleanpunaisena ja toivon mukaan leviää yhtä hyvin kuin valkokukkainen Tiarella. Taponlehteä siellä oli jo ennestään.

Laattoihin asti on tehty nurmikkoa. Jatkoa seuraa kunhan kivilaatat on asennettu ja talviset puut kärrätty talon puuvarastoon.

Kivireuna on vielä muutaman metrin verran kesken...
Uutta nurmikkoa on tähän mennessä kylvetty noin 100 neliömetriä.

Etelärinteeseen lisättiin multaa...
Vielä tulee siis toinen 100 neliötä uutta nurmikkoa...

Monihaarainen Piikkiaralia kasvaa kahden ison männyn välissä...Kiiltotuhkapensas männyn juurella on tullut tähän ihan itse! Haluaisin, että molemmat männyt kaadetaan pois!

Vielä on multaa jäljellä...pari kärryllistä tosin vain..Sinisenvihreä iso pensas on Punalehtiruusu, joka on tullut tontille lintujen kylvämänä. Punalehtiruusu on noin kolmen metrin korkuinen.
3 kommenttia:

Between kirjoitti...

Tuleepa hienoa!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Upeaa! Mikä tuo valtavalehtinen kasvi on nauhusten vieressä? Tosi komea. Kiitos kasvitunnistuksesta. Mulla taitaa olla vahingossa melkoinen aarre. Puutarhanetin mukaan vaikuttaisi idänkimikiltä. Monta vuotta on kasvattanut vain yhden lehden ja nyt on melkoinen. Milloin se on lapsuutensa auringossa ohittanut ja sen voi siirtää puolivarjoon? On se ollut mulla varmaan kolme tai neljä vuotta ellei enemmänkin.

Raija Maula kirjoitti...

Isolehtinen punertavalehtinen kasvi on sulkavaleangervo, vaikka googlettamalla tulee myös sormivaleangervon kuvia. Sulkavaleangervona sen olen aikoinaan ostanut. Mutta saattaa olla, että Sormivaleangervoja on monenlaisia versioita?