lauantai 6. elokuuta 2016

Kukkia ja kimalaisia

Nauhuksissa on paljon kimalaisia ruokailemassa.

Purppurapunalatvassakin käy kuhina.

Liljoista en bongannut yhtään ötökkää.

Viime talvi tappoi ne liljat, jotka olisivat tuoksuneet todella ihanasti. Ne olivat valkoisia väriltään. Harmillista, että ne jäätyivät kuoliaiksi. Hävinneet liljat olivat näiden liljojen vieressä ja joukossa.

Valtikkanauhuksen valtikan malliset kukkavanat ovat myös ötököiden suosiossa.

Kimikin valkoiset kukat houkuttelevat kimalaisia.

Pieni lintu oli ehkä törmännyt ikkunaan kohtalokkain seurauksin. Turkkilot löysivät sen ja suorittivat hautauksen ja raadosta tuli turkkilon toukkien ravintoa.

Wikipedia: Turkkilo (Nicrophorus vespillo) on noin 2 cm pitkä yleinen raatokuoriainenTurkkilo munii pieniin raatoihin, jotka se kaivaa maahan toukkiensa ravinnoksi. Turkkilo hakeutuu lintujen, myyrien ja muiden kuolleiden pieneläinten raadoille, joihin ne munivat munansa. Toukat kehittyvät raadon kudoksissa. Monesti turkkilot hakeutuvat yössä loistaville kirkkaille valoille.

Turkkilot pystyvät joukolla siirtämään raatoa sellaiseen kohtaan, että sen voi "upottaa" maahan, eli ts haudata. Muitakin raadon hyväksikäyttäjiä näkyi.

Hopeatäplä Kotkansiipisaniaisen lehdillä.


2 kommenttia:

Between kirjoitti...

Tänä kesänä on ollut jos jonkinlaisia ötököitä runsain määrin. Purppurapunalatva on varsinainen ötökkämagneetti.

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Paljon on kimalaisia meilläkin nauhuksissa. Samoin perhosia on aika paljon. Sinäkin olet saanut hienon kuvan perhosesta.