perjantai 27. lokakuuta 2017

Terhi ja mökki talviteloille

Tiistaina 24.10.2017 aamulla lähdimme Ahlaisiin laittamaan mökkejä talviteloille ja hakemaan Terhi-venettä. Ilma oli aika kaunis mutta kylmä, oli pakkasta kun lähdimme Paneliasta. Tullessamme venerantaan, oli Terhissä jäätynyttä vettä pohjalla ja koko lahti oli jäässä! Hurjaa, että jo lokakuussa on niin kylmää, että meri jäätyy. Viime vuonna käytiin samalla reissulla 30.10. ja silloin oli lämmintä ja kaunista, eikä tietoakaan jäistä.

Veneen pohjalla oli kolmen sentin vahvuinen jääkerros

Lahti oli jäässä niin pitkälle kuin kuvassa näkyy vettä. Kauempana ja saaren ympärillä ei ollut yhtään jäitä vielä. Erkki rikkoi airolla jään ja meloi Terhin jäiden läpi. Rannassa oli vielä monta venettä odottamassa maihin nostoa!

Saaressa Erkki otti vesivehkeet ylös, pilkkoi puita ja pinosi ne, tyhjensi vessan, laittoi viemäreihin pakkasnestettä, kantoi puutarhakalusteita suojaan ja laittoi piippujen päihin suojat. Minä puhalsin kaikki nurmikot puhtaiksi lehdistä ja kokosin mökeistä kaikki petivaatteet pesuun ja kaikki ruokatarvikkeet mukaan. Huh, työntäyteinen kuusituntinen, kun piti päästä rantaan ennen pimeän tuloa! Onnistuimme ja Terhi saatiin helposti trailerille.
Huokaus...puolen vuoden päästä vasta tullaan seuraavan kerran. Paitsi jos on kunnon talvi, niin mennään jäitä myöten mökille jo talvella.







Ei kommentteja: